Maarten van Weel

PKVW-adviseur

Ik ben van 1968 tot 2010 werkzaam geweest bij de politie, gestart bij de Rijkspolitie. In 2010 was ik werkzaam bij de afdeling preventie van de politie, maar deze werd op 1 maart 2010 opgeheven. Alle PKVW-zaken werden overgedragen aan de lokale gemeenten. Ik had op dat moment nog vijf projecten lopen en ging naar de Kamer van Koophandel om te starten met een adviesbureau, want ik wilde graag mijn werk voortzetten.

Het werd Adviesburo Alma Midden-Nederland en ik geef voorlichting en advies over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en over Senioren en Veiligheid (S&V). Na ambtenaar werd ik ondernemer. Ik had de nodige opfriscursussen gevolgd en kon zo weer verder. Ik had de wind mee en een groot netwerk al opgebouwd. De gemeenten en woningcoöperaties wisten mij te vinden en ik kreeg vele opdrachten voor KVO-, S&V- en PKVW-projecten. Mijn voorkeur is bestaande bouw. Het werkt perfect. Mensen horen ter plaatse of hun hang-en-sluitwerk in de woning verouderd is.

Sinds mei 2017 heb ik een grote informatiewagen waarmee ik in wijken en op markten te vinden ben. Ik wil nog vele jaren in het kader van veiligheid adviezen blijven uitbrengen.

Werkgebied: Midden-Nederland