Marian Verkerk

PKVW-bouwplanadviseur/lid werkgroep Kwaliteitsbeheer PKVW

Marian Verkerk is aanspreekpunt voor PKVW-bouwplanadviseurs voor de werkgroep Kwaliteitsbeheer.

Achtergrond:
Sinds 2003 werkzaam als preventieadviseur bestaande bouw en bouwplanadviseur nieuwbouw. Diverse mooie grote complexe projecten door het gehele land mogen adviseren en begeleiden naar certificering. Het meest bijzondere vond ik dat ik laatst in Amsterdam een inspectie begeleidde van een van mijn projecten. We kwamen op de 18e verdieping een woning binnen en door het grote raam keek ik over het water naar mijn andere project waar we de week daarvoor waren. Beide prestigieuze projecten waarvan ik het een eer vind dat ik mijn kleine steentje heb mogen bijdragen.

Ik vind het van groot belang dat een ieder zich veilig en prettig in zijn woon/werk/leefomgeving voelt. Projecten worden door mij geadviseerd vanaf tekening (liefst DO-fase) en gedurende het gehele bouwproces kan men een beroep om mij doen ingeval er vragen, wijzigingen of probleemsituaties zijn. Tegen oplevering kom ik op de bouw kijken of alles goed gaat. Helaas kom ik dan toch nog vaak wat “foutjes” tegen. Er wordt besproken wanneer de eindinspectie kan plaatsvinden die ik daarna aanvraag en begeleid. Soms is het Politiekeurmerk er bij ingeschoten en komt men er tijdens de bouw achter dat het toegepast moet worden. Ook dan kan men een beroep op mij doen.

Vanwege mijn jarenlange ervaring met honderden projecten kan ik vaak een oplossing bedenken als er probleemsituaties zijn. Van belang is goede communicatie. Ik heb tijdens mijn opleiding bouwplanadviseur geleerd: “Bij twijfel niet oversteken” en dat zeg ik ook tegen mijn opdrachtgevers.

Werkgebied:
Mijn werkveld is landelijk aangezien ik zowel vanuit het westen van het land werk als vanuit het oosten.

Marian Verkerk heeft o.a. deze projecten gerealiseerd: