Reinoud ter Brugge

PKVW-bouwplanadviseur

In ons werk als aannemer worden wij regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van onveilige situaties en/of criminaliteit bij woningen en gebouwen. De schade is vaak niet alleen materieel maar ook emotioneel. Vaak voelen mensen zich na een dergelijke gebeurtenis beperkt in hun gevoel van vrijheid.

Door deze ervaringen zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is dat de woon-werk-leefomgeving zo veilig mogelijk is. Met een aantal (beperkte) aanpassingen is vaak een grotere mate van veiligheid te bereiken. Voor ons is het daarom een uitdaging om mee te mogen denken in diverse fases van het bouwproces, dit doen wij onder meer met behulp van de Politiekeurmerk Veilig Wonen voorschriften.

Op het gebied van veilig wonen kunnen mijn collega en ik u op grond van onze bouwkundige opleiding, de opleiding adviseur Politiekeurmerk Veilig wonen nieuwbouw en bestaande bouw, naast onze jarenlange ervaring een goed advies geven voor elk bouwproject.

Wij geven adviezen aan collega-aannemers, architecten, woningbouwverenigingen, gemeentes en particulieren. Bij nieuwbouw denken wij graag in een vroeg stadium mee. Zo zorgen wij ervoor dat er later in het bouwproces geen onnodige kosten worden gemaakt.

Zie website ter Bruggebouw