13 november 2017

Babbeltrucs onder de aandacht in Enschede

Bij de inbraakpreventieactie '1 dag niet' in Enschede lag dit jaar de nadruk niet alleen op inbraakpreventie, maar ook op babbeltrucs. "Vooral ouderen zijn het slachtoffer", vertelt wijkagent Bennie Visschedijk. "Onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Meestal vertellen ze dat ze bij een bank of thuiszorg werken en geld nodig hebben", vertelt Visschedijk.

Ouderen en studenten vaak slachtoffer

Dit jaar geeft de politie en de wijkraad extra aandacht aan de ouderenwooncentra en de grote groep slachtoffers die er woont. Verder signaleert Visschedijk ook de tendens dat er vaak bij studentenhuizen wordt ingebroken. Inbrekers zijn uit op iPads, laptops, sieraden en geld.

Witte voetjes

Tijdens de '1 dag niet-actie spoort de politie samen met buurtbewoners onveilige plekken op en legt daar een wit voetje van papier neer. "Die papierenschoenafdruk geeft aan dat het ook een afdruk van een insluiper had kunnen zijn geweest."

Het CCV helpt u graag op weg wanneer u uw eigen anti-inbraak-actie wilt houden in uw wijk. We hebben hiervoor bijvoorbeeld de witte voetjes. Op de website woonveiliger.nl vindt u bovendien informatie over een scan die u kunt laten doen om te zien hoe goed uw huis is beveiligd tegen woninginbraak.