1 februari 2018

Eerste PKVW-certificaat uitgereikt onder vernieuwde subsidieregeling

De Utrechtse burgemeester Van Zanen reikte op 31 januari het eerste Politiekeurmerk-certificaat onder de vernieuwde subsidieregeling uit.

Emotionele impact

Dat de emotionele impact na een inbraak hoog is, werd duidelijk toen de bewoonster van de woning het woord nam om de politie te bedanken voor hun snelle en professionele handelen toen zij enkele maanden geleden na een avondje uit, haar woning overhoop gehaald aantrof.

Betrokkenheid gemeente

Dankzij PKVW-bedrijf Ruud Jansen voldoet hun woning nu aan de veiligheidseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De uitreiking van het certificaat door burgemeester Van Zanen benadrukt de betrokkenheid van de gemeente en hun vertrouwen in de effectiviteit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Ook Ruud Jansen is blij met zo’n betrokken gemeente. "Uiteindelijk gaat het erom dat je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt om binnen te komen. Het is fijn dat de gemeente Utrecht dat ook ziet en woningeigenaren met een financiele tegemoetkoming stimuleert hun woning op het gewenste beveiligingsniveau te brengen."

Verklaringen

Niet alleen de subsidieregeling, ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen is vernieuwd, benadrukt Jansen: "Dat kenmerkt zich met name door de zogeheten verklaringen. Dit houdt in dat bewoners hun huis per gevel kunnen laten beveiligen tot uiteindelijk het volledige certificaat Beveiligde Woning is bereikt". De nieuwe subsidieregeling van de gemeente is hierop afgestemd. Kosten worden door de verklaringen gespreid en gereduceerd door de subsidieregeling. Hierdoor wordt het behalen van een certificaat Beveiligde Woning voor een veel grotere groep woningeigenaren haalbaar. En daarmee verhogen we het veiligheids- en leefbaarheidsgevoel in Utrecht en dat is het doel",  benadrukt Jansen.