23 juli 2018

Inbraakpreventie: De do's en don'ts van een buurtapp

De Whatsappgroep met buren die samen de veiligheid in de wijk monitoren, is een succesvol en groeiend bureninitiatief. Hoe zorg je ervoor dat het succesvol blijft, en dat het niet verzand in het delen van ergernissen over de andere buren? Nu.nl dook in de materie en interviewde CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

Rust en respect

Daniëlle Ohler van het CCV hamert op geduld en respect. "Ook mensen die heel actief zijn in de groep bedoelen het goed. Dankzij deze groepen wordt het veiligheidsgevoel in Nederland echt vergroot en hoewel er nog geen landelijke cijfers bekend zijn, zal het aantal heterdaadjes dankzij deze Whatsapp-groepen veel groter zijn dan voorheen. Blijf rustig en respectvol."

Stichting WhatsApp Buurtpreventie (WABP) telt ruim 640.000 gebruikers en is nu nog de meest gebruikte app onder buren. Een grote frustratie onder gebruikers blijft de chatfunctie. "Mensen vinden het heerlijk om ergernissen over de buren van zich af te schrijven", vertelt Stephanie Nap, die de stichting 2 jaar geleden oprichtte. "Vooral katten komen vaak langs." Beheerders starten daarom naast de Alarm App vaak nog een aparte chatgroep, vertelt Nap.

Gegarandeerd succesvol

Hoe zorg je dat je appgroep succesvol is in het voorkomen van inbraak en niet eindigt in een moppergroep? Lees het op nu.nl. Meer weten? Neem contact op met het CCV-adviseur Daniëlle Ohler, danielle(at)ohler@hetccv.nl.