1 februari 2018

Koop geen kat in de zak: zo herkent u een erkend Politiekeurmerk-vakman

Steeds vaker wordt het CCV benaderd door klanten die denken dat ze hun woning hebben laten beveiligen door een erkend Politiekeurmerk beveiligingsbedrijf, zegt Daniëlle Ohler, adviseur woninginbraken bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

"De consument kan van een koude kermis thuiskomen als er toch ingebroken blijkt te zijn. Na onderzoek merken we vaak dat de woningbeveiliging dan is uitgevoerd door een bedrijf dat onterecht het PKVW-logo voert of het PKVW-logo dat bij een bepaald product hoort. Maar dat hij dat logo gebruikt alsof het voor zijn hele bedrijf en assortiment geldt."

2 soorten logo's

En dat terwijl het in feite heel eenvoudig is, meent Ohler: "Er bestaan 2 soorten logo’s: het collectief logo mag worden gevoerd voor producten die op de PKVW-productenlijst voorkomen. En het PKVW-erkenningslogo wordt gebruikt zodat klanten weten dat ze zaken doen met een erkend vakman."

"We willen klanten behoeden voor het zaken doen met een bedrijf dat zich onterecht voordoet als PKVW-vakman, want het is natuurlijk bijzonder vervelend als je voor veel geld je huis laat beveiligen en het niet het beveiligingsniveau heeft wat je had verwacht." Moeten we dan massaal stoppen met het beveiligen van onze woningen? "Nee", meent Ohler. "We moeten het alleen wel goed doen."

Zo herkent u een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf

Aan de hand van onderstaande tips weet u zeker dat er sprake is van een erkend PKVW-beveiligingsbedrijf:

  1. Alle erkende PKVW-beveiligingsbedrijven staan in de zoekmachine vakman. Staat het bedrijf waar u zaken mee doet hier niet bij? Dan heeft u niet te maken met een erkend Politiekeurmerkbedrijf.
  2. Een erkend vakman voert het PKVW-erkenningslogo op bijvoorbeeld zijn briefpapier, kleding, bedrijfswagen (zie logo A).
  3. Als u het collectief logo (B) ziet, is er geen sprake van een erkend PKVW-bedrijf. Dit logo is niet bedoeld voor briefpapier, maar om te positioneren op of naast een foto van een product dat voorkomt op de PKVW-productenlijst. Het zegt niets over vakmanschap.
  4. Een woning krijgt pas een certificaat Politiekeurmerk Beveiligde Woning zodra de hele woning aan alle eisen van het Politiekeurmerk voldoet. Alleen een erkend PKVW-bedrijf kan dit voor u doen. Bij goedkeuring ontvangt u een PKVW-certificaat en 2 stickers om op uw deur of raam te plakken. Als een inbreker die stickers ziet, slaat hij die woning liever over.
Logo ALogo B
  • Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met CCV-adviseur Danielle Ohler