71 nul-op-de-meterwoningen met PKVW-certificaat in Ouddorp

PKVW is meer dan hang-en-sluitwerk

Van Tilborg weet uit ervaring dat het lastig is om PKVW al op planniveau geregeld te krijgen. “Dan ligt er bijvoorbeeld al een schetsontwerp met een portiekje voor de woning, omdat mensen het prettig vinden om droog voor de voordeur te staan. Ze hebben zich dan nog niet gerealiseerd dat dat met het oog op PKVW niet handig is. Want in zo’n portiekje kunnen zwervers gaan liggen. Er komt bij PKVW veel meer kijken dan alleen hang- en sluitwerk.”

achterpad etalage ouddorp

Politiekeurmerk én energiezuinig

Van Tilborg vult aan: “Wij bouwen heel vaak eensgezinswoningen van 3 bouwlagen. Als daar dakramen in zitten, is dat nooit een probleem voor PKVW. Hier zaten ook woningen bij met 1 of  2 woonlagen. Die moesten zowel voldoen aan PKVW als aan de eisen voor wat betreft energiezuinigheid. Toen waren er nog geen dakramen die aan beide eisen voldeden en hebben we in het werk de sloten aangepast om aan de richtlijn te voldoen. Ondertussen zijn ze al veel verder op dit gebied.”

Mooi resultaat en sociaal toezicht

“De samenwerking met projectmanager Van Tilborg van Dura Vermeer Bouw Zuid BV verliep prettig. Ik werd goed op de hoogte gehouden”, vertelt Timmer. Van Tilborg bevestigt dat. “We hebben gedurende de bouw zoveel mogelijk documenten verzameld en die steeds doorgestuurd.”

Timmer is enthousiast over het resultaat. “Het is een mooie wijk geworden. In Ouddorp zijn veel toeristen, die maken er foto’s van. En omdat de openbare ruimte ook conform PKVW is ingericht, is de sociale controle goed. Als je er rondloopt, word je direct aangesproken. Ik vind dat prima.”

Van Tilborg: “Wij zijn trots dat we een aantal jaar geleden daar in Ouddorp en in Stellendam 71 NOM-woningen hebben gerealiseerd en dat onze opdrachtgever dit vooruitstrevende project met ons heeft willen uitvoeren.”

Dit project is begeleid door deze PKVW-bouwplanadviseur