Politiekeurmerk Veilig Wonen voor huurders


Wat kost een PKVW certificaat voor huurders

Het PKVW-certificaat is niet zomaar te koop. De woning moet eerst voldoen aan de actuele PKVW-eisen. Een PKVW-bedrijf zorgt ervoor de woning aan de eisen voldoet en het certificaat verdient. Wat het kost om aan de eisen te voldoen is afhankelijk van de mate waarin je woning nu al beveiligd is en of je huisbaas of woningcorporatie een vergoeding kent.

Wil jij als huurder de kans op woninginbraak verkleinen door een PKVW-certificaat te verkrijgen op jouw woning? Neem dan contact op met jouw woningcorporatie.

Diverse gemeenten en woningcorporaties, zoals de gemeente Baarn, bieden subsidies en/of kortingen op het laten beveiligen van de woning. Jouw woningcorporatie kan je hier meer informatie over geven.

Subsidie aanvragen

Elke gemeente en elke woningcorporatie bepaalt of zij een subisidie- en/of kortingsregeling toekent voor het beveiligen van huurwoningen. Deze regeling wordt vastgelegd in de zogenaamde prestatieafspraken. Vaak wordt aangegeven dat de woningbeveiliging moet voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Subsidie aanvragen

  1. Neem eerst contact op met jouw woningcorporatie of huisbaas over eventuele bestaande regelingen rondom een PKVW-gecertificeerde huurwoning.
  2. Vraag, in overleg met jouw woningcorporatie of huisbaas, een preventieadvies (woningcheck) en offerte aan bij een PKVW-bedrijf. Let op: sommige PKVW-bedrijven brengen hiervoor kosten in rekening.
  3. Beslis daarna – in overleg met de woningcorporatie of huisbaas – of je de maatregelen wilt laten uitvoeren. Overleg ook wie de opdracht vervolgens verstrekt aan het PKVW-bedrijf (jij of de woningcorporatie/huurbaas).
  4. Na uitvoering, controle en goedkeuring van jouw woning volgens de eisen van het PKVW, ontvang je het certificaat (of de verklaring) Beveilige Woning.
  5. Daarna vraag je de subsidie aan bij jouw corporatie. Doe dit uiterlijk 3 maanden nadat je het PKVW-certificaat of -verklaring hebt gekregen.
  6. Als de aanvraag volledig is, krijg je binnen 4-8 weken een besluit.

Kunnen wij je helpen?

Wil jij graag het Politiekeurmerk Veilig Wonen inzetten om woninginbraak aan te pakken in jouw huurwoning? Neem dan eerst contact op met je woningcorporatie. Wil je meer algemene informatie rondom het Politiekeurmerk ontvangen? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact op met één van onze adviseurs.