Politiekeurmerk Veilig Wonen voor huurders


Wat kost een PKVW-certificaat voor huurders?

Om het PKVW-certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet de woning voldoen aan de actuele PKVW-eisen.

Hoe krijgt jouw woning het certificaat?
Een PKVW-bedrijf zorgt ervoor dat de woning aan de PKVW-eisen voldoet en het certificaat verdient.

Wat zijn de kosten?
De kosten zijn afhankelijk van de actuele staat van beveiliging van je woning. Het kan zijn dat de woningcorporatie of huisbaas (een deel van) de kosten om je woning van een PKVW-certificaat te voorzien, vergoedt.

Wil jij als huurder de kans op woninginbraak verkleinen met een PKVW-certificaat voor jouw woning? Neem dan contact op met de woningcorporatie.

Diverse gemeenten en woningcorporaties, zoals de gemeente Baarn, geven subsidies en/of kortingen op het laten beveiligen van je woning. Jouw woningcorporatie kan je hier meer informatie over geven.

Subsidie aanvragen

Gemeenten en woningcorporaties kunnen subsidie en/of korting geven voor woningbeveiliging. Deze regeling wordt vastgelegd in de zogenoemde prestatieafspraken. Vaak wordt daarin opgenomen dat de woningbeveiliging moet voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Subsidie aanvragen

  1. Neem contact op met jouw woningcorporatie of huisbaas over eventuele bestaande subsidie- en/of kortingsregelingen voor een PKVW-gecertificeerde huurwoning.
  2. Vraag, in overleg met jouw woningcorporatie of huisbaas, een preventieadvies (woningcheck) en offerte aan bij een PKVW-bedrijf. Let op: sommige PKVW-bedrijven brengen hiervoor kosten in rekening.
  3. Beslis daarna, in overleg met de woningcorporatie of huisbaas, of je de maatregelen wilt laten uitvoeren. Overleg ook wie de opdracht vervolgens verstrekt aan het PKVW-bedrijf (jij of de woningcorporatie/huurbaas).
  4. Na uitvoering, controle en goedkeuring van jouw woning conform de eisen van het PKVW, ontvang je het certificaat (of de verklaring) Beveiligde Woning.
  5. Daarna vraag je de subsidie aan bij jouw woningcorporatie. Doe dit uiterlijk 3 maanden nadat je het PKVW-certificaat of de PKVW-verklaring hebt gekregen.
  6. Als de aanvraag volledig is, krijg je na 4 – 8 weken een besluit.

Kunnen wij je helpen?

Wil jij graag het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor jouw huurwoning? Neem dan eerst contact op met je woningcorporatie. Wil je meer algemene informatie over het Politiekeurmerk ontvangen? Vul dan het contactformulier in of neem contact op met een van onze adviseurs.