Politiekeurmerk Veilig Wonen voor VVE


Het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor de VVE

Om een wooncomplex te beveiligen, moeten alle omstandigheden met betrekking tot de toegang tot het gebouw, maar ook de beveiliging van de individuele toegangsdeuren en de belangen van alle betrokkenen in kaart worden gebracht.

Veiligheidsscan van het woongebouw

Een PKVW-bouwplanadviseur voert een veiligheidsscan uit, in en om het wooncomplex. Deze adviseur brengt alle toegangsmogelijkheden in kaart en kijkt naar het aanwezige hang-en-sluitwerk en eventuele andere aanwezige (digitale) preventiemaatregelen. Na de scan bespreekt de preventieadviseur de resultaten en het beveiligingsadvies. Als VvE bespreek je vervolgens met de bewoners of en in hoeverre je het complex en de toegangsdeuren wilt laten beveiligen.

Gaat het om een kleinere hoeveelheid woningen, dan kan een veilig wonencheck uitgevoerd worden door een PKVW-bedrijf.  Deze bekijkt elke woning na op beveiligingsmaatregelen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Renovatieplannen

Is de vraag omvangrijker van aard? Bijvoorbeeld als er renovatieplannen in het verschiet liggen, of als het wooncomplex nog in aanbouw is en je het Politiekeurmerk Veilig Wonen in deze plannen wilt integreren. Dan kun je het beste een PKVW-(bouwplan)adviseur raadplegen.

Woonoverlast

Benieuwd wat een VvE kan doen op het gebied van woonoverlast? Neem dan een kijkje op de CCV-themawebsite Woonoverlast.

Kunnen wij helpen?

Wil je als Vereniging van Eigenaren het Politiekeurmerk Veilig Wonen inzetten om woninginbraak aan te pakken? Dan verwijzen we je graag door naar onze PKVW-bouwplanadviseurs. Kleinschalige VVE’s (met een klein aantal woningen) kunnen zich voor veiligheidsmaatregelen en het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen wenden tot de PKVW-bedrijven.

Contact met een adviseur van het CCV

Heb je als VvE plannen om onder PKVW te renoveren, of wil je een veilig wonen-check op het appartementsgebouw uit laten voeren? Neem dan contact op met één van de CCV-adviseurs. Zij helpen je graag verder!