Politiekeurmerk Veilig Wonen voor woningeigenaren


Het behalen van een PKVW-certificaat

Om het PKVW-certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet de woning voldoen aan de actuele PKVW-eisen.

Hoe krijgt jouw woning het certificaat?
Schakel daarvoor een PKVW-bedrijf bij jou in de buurt in. De experts bekijken of de woning aan de eisen voldoet, voeren eventueel aanvullende maatregelen uit en verstrekken het certificaat.

Wat zijn de kosten?
De kosten zijn afhankelijk van de actuele staat van beveiliging van je woning. Het PKVW-bedrijf bij jou in de buurt kan je daar alles over vertellen. Aan de uiteindelijke oplevering van de verklaring of het volledige certificaat zijn geen extra kosten verbonden.

Kostenspreiding met de
PKVW-verklaring

Naast het PKVW-certificaat is er de PKVW-verklaring.
Een PKVW-expert kan per gevel een verklaring van beveiliging conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen afgeven. Het voordeel van een PKVW-verklaring is dat je als woningeigenaar de kosten voor het volledige PKVW-certificaat kunt spreiden.

De PKVW-verklaring kent 6 onderdelen:

 1. Voorgevel van de begane grond
 2. Achtergevel van de begane grond
 3. Zijgevel van de begane grond
 4. Voorgevel eerste verdieping, inclusief verlichting bij bereikbare deuren. Uitgifte is alleen mogelijk als ook de verklaring voorgevel begane grond is afgegeven.
 5. Achtergevel eerste verdieping, inclusief verlichting bij bereikbare deuren. Uitgifte is alleen mogelijk als ook de verklaring achtergevel begane grond is afgegeven.
 6. Zijgevel eerste verdieping, inclusief verlichting bij bereikbare deuren. Uitgifte is alleen mogelijk als ook de verklaring zijgevel begane grond is afgegeven.

Een PKVW-bedrijf levert kwaliteit

Ben je van plan om je woning te laten beveiligen door een PKVW-bedrijf? Dat is een verstandige keuze! De PKVW-expert is goed opgeleid, beschikt altijd over up-to-date kennis en ondergaat jaarlijks een kwaliteitsbeoordeling.
De PKVW-expert beoordeelt sloten, verlichting en mogelijkheden om op- en af te klimmen en bij ramen te komen. Hij bespreekt wat je zelf kunt verbeteren en wat hij als expert kan doen om de veiligheid in en om jouw woning te verbeteren. Daarnaast geeft hij aanvullende preventietips.
Voldoet jouw woning aan de PKVW-eisen? Dan overhandigt de PKVW-expert het certificaat Beveiligde Woning of de verklaring per gevel. Met de bijbehorende stickers kun je ook buitenstaanders laten zien dat jouw woning aan de Politiekeurmerk-eisen voldoet.

Wist je dat…

 • Een PKVW-expert elke 2 jaar opnieuw wordt getraind om de trends in het vak bij te houden?
 • Elke PKVW-expert aangesloten is bij een uitvoeringsorganisatie die hem helpt bij het hanteren van de juiste regels en het uitgeven en bijhouden van de certificaten?
 • Het CCV elke 3 jaar de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk toetst op actuele ontwikkelingen, zoals de nieuwe werkwijzes van inbrekers?
 • De PKVW-handboeken regelmatig geactualiseerd worden voor alle professionals die werken met het Politiekeurmerk?
 • De productenlijst 2 keer per jaar wordt bijgewerkt met nieuwe, goedgekeurde en innovatieve PKVW-producten?
 • De Beveiligingsrichtlijn, waar elke PKVW-expert zich aan moet houden, elk jaar een update krijgt?

Hang-en-sluitwerk monteren

Maak bij de beveiliging van je woning gebruik van kwaliteitsproducten, zoals hang-en-sluitwerk dat getest en gecertificeerd is. Zorg ook dat de beveiligingsproducten op de juiste manier gemonteerd zijn. Een PKVW-expert kan daarbij helpen. Tenslotte: besef dat je er als bewoner zelf verantwoordelijk voor bent dat de beveiligingsproducten daadwerkelijk gebruikt worden! Zo heb je uiteindelijk zelf de veiligheid van je eigendommen in de hand.

Kunnen wij je helpen?

Wil jij voor je eigen woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)? Neem dan contact op met een PKVW-bedrijf bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder!