De veilige wijk van de toekomst

Portfolio Description
  • 0
  • 17 september 2018

De veilige wijk van de toekomst: meer dan bouwen, bouwen, bouwen

Hoe ziet de veilige wijk van de toekomst eruit? Welke ontwikkelingen staan gemeenten, architecten, stedenbouwers, woningcorporaties, VVE-beheerders en projectontwikkelaars te wachten? Experts vertellen over de trends, kansen en uitdagingen.

Volgens Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31, is veiligheid ook in de toekomst een speerpunt van een integrale wijkaanpak. “Daarbij speelt naast objectieve veiligheid, die berust op cijfers over bijvoorbeeld aangiften, ook het veiligheidsgevoel van bewoners een rol”, zegt de algemeen directeur en spreker op de Veilig Wonen Dag op 3 oktober 2018.

Ook levensloopbestendig maken van woningen, complexen en wijken is een opgave voor de toekomst, zegt Arjen Koole, directeur van branchevereniging voor hang- en sluitwerksector VHS. “Door de vergrijzing – en het beleid dat ouderen langer thuis wonen – ontstaat een toenemende behoefte aan huizen en buurten waar mensen hun hele leven blijven wonen. Dit betekent dat huis functioneler moeten worden en aanpasbaar aan de veranderende woonwensen, terwijl de beveiliging steeds op orde blijft.”

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar de Veilig Wonen Dag op 3 oktober 2018 in De Reehorst in Ede. Inschrijven kan op politiekeurmerk.nl/veiligwonendag.

 

Benieuwd hoe het Politiekeurmerk Veilig Wonen past in de veilige wijk van de toekomst? 
Lees dan het hele artikel.

Portfolio Details