PKVW voor projectontwikkelaars en woningcorporaties

Portfolio Description
  • 0
  • 17 september 2018

Aan tafel zitten ing. Cor Ruiter, senioradviseur en ing. Femke Schrama-Groot, specialist bouwregelgeving en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Beiden deskundig in het begeleiden van projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties bij het gehele voortraject van bouwregelgeving ten behoeve van de realisatie van wijken of complexen.

Bij Ruiter en Schrama is het enthousiasme voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen in de loop der tijd gegroeid. “Wij zien de meerwaarde van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen
volgens een beproefde methodiek. Door een woningbestand te voorzien van het PKVW kiest een projectontwikkelaar of woningcorporatie voor een sterk merk met een goed imago, hetgeen ook uitstraalt op de corporatie. Het zorgt voor minder verloedering en inbraken in de wijk.”

Door hun enthousiasme, weet het tweetal het keurmerk ook te verkopen. En niet zomaar
uit de losse pols, want naast ingenieur zijn zij ook PKVW-bouwplanadviseur en PKVW-preventieadviseur. Iets wat in deze positie eigenlijk niet nodig is.

Portfolio Details