professionals - communicatiemiddelen 

Communicatiemiddelen

Op deze pagina vindt u diverse communicatiematerialen die u kunt inzetten om bewoners bewust te maken van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken. Tijdens de afwezigheid bij een dag of avondje weg of tijdens een zomervakantie of wintersport. De communicatie richt zich vooral op verlichting en goede sloten en het inschakelen van een PKVW-expert voor deskundig advies.

Maak kosteloos gebruik van de communicatiematerialen en vergroot uw kennis met de onderstaande artikelen en onderzoeken.

Veilig de zomer door

Laat bewoners genieten van de zomer en zorg dat inbrekers hun woning voorbij gaan. Maak gebruik van de PKVW-communicatiematerialen. De onderstaande materialen zijn gericht op de zomermaanden waarin bewoners op vakantie gaan - of een dagje weg - en hun woning soms wel erg uitnodigend voor inbrekers achterlaten.

Dankzij deze communicatiematerialen maakt u bewoners meer bewust van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken, versterkt u de sociale verbinding in de buurt en werkt u samen aan een veiligere gemeente.

Wat biedt het CCV aan?

U kunt hieronder kosteloos verschillende communicatiematerialen en conceptteksten downloaden, of tegen kostprijs bestellen via de CCV-webwinkel. U bepaalt zelf wat u waar en wanneer inzet. Maar ons advies is om ze vooral in te zetten bij bewoners in hotspotwijken.

Heeft u vragen over het communicatiemateriaal? Neem dan contact op met het CCV via pkvw(at)hetccv.nl.

Voorbeeldteksten

Op vakantie

Dagje weg

LET OP: de poster en flyer worden alleen als digitaal bestand aangeboden, zodat u ze zelf kunt printen in het gewenste formaat en aantal. Wilt u uw eigen logo op de poster, flyer of burenkaart? Wij sturen u graag het vormgeefbestand toe zodat u uw eigen logo kunt laten toevoegen via uw eigen vormgever. Neem hiervoor contact op met het CCV via pkvw(at)hetccv.nl.

Landelijke campagne

De PKVW-communicatiematerialen sluiten aan bij de landelijke campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Kijk ook op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.  Het figuurtje 'Harm Alarm' en/of de slogan 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' komen terug in de communicatiemiddelen.

Wat nog meer?

Het CCV biedt niet alleen allerlei communicatie-uitingen die u in uw gemeente kunt gebruiken om bewoners te bereiken. Het CCV wil u ook motiveren om daadwerkelijk aan de slag te gaan met een integrale aanpak. Bekijk het onderwerp Woninginbraak op de CCV-site voor goede voorbeelden en gebruik de tool om uw eigen plan van aanpak te maken.

Donkere dagen offensief

Laat de inbreker in de kou staan. Maak gebruik van de PKVW-communicatiematerialen. De materialen zijn gericht op de donkere maanden waarin het vaak wel erg goed zichtbaar is dat bewoners niet thuis zijn en hun woning soms wel erg uitnodigend voor inbrekers achterlaten.

U kunt onderstaande materialen downloaden en gebruiken voor uw Donkere dagen offensief. Met behulp van deze materialen maakt u bewoners meer bewust van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken en werkt u samen aan een veiligere gemeente.

Wat biedt het CCV aan?

U kunt hieronder kosteloos verschillende communicatiematerialen en conceptteksten downloaden, of tegen kostprijs bestellen via de CCV-webwinkel. U bepaalt zelf wat u waar en wanneer inzet.

Heeft u vragen over de communicatiematerialen? Neem contact op met het CCV via pkvw(at)hetccv.nl.

Voorbeeldteksten

Avondje weg

Verlichting

Wintersport

Feestdagen

Landelijke campagne

De PKVW-communicatiematerialen sluiten aan bij de landelijke campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Kijk ook op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.  Het figuurtje 'Harm Alarm' en/of de slogan 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' komen terug in de communicatiemiddelen.

Informatie over cilindertrekbeveiliging

Hier vindt u informatiemateriaal over de veel toegepaste inbraakmethode cilindertrekken.

Bij cilindertrekken (heet ook kerntrekken) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn.

Om dit tegen te gaan, kunnen bewoners veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG**® of SKG***® (laten) monteren óf de huidige cilinders vervangen door een cilinder SKG ***®.

Cilindertrekbeveiliging is een eis voor het Politiekeurmerk voor zowel nieuwbouw (1 augustus 2011) als de bestaande bouw (1 april 2014). Het moet dan wel worden toegepast op alle van buitenaf bereikbare deuren die toegang geven tot de woning. Dus ook voor deuren van bergingen en garages als deze een doorgang naar de woning hebben.

Informatiemateriaal: 

Artikelen