13997 SCANS VOLTOOID
0 FOUT
0 GOED
Start

Hoe veilig is mijn huis?

Mail mij de resultaten van de scan.

 • Met deze scan kunt u zelf eenvoudig controleren hoe veilig uw woning is. Daarnaast ziet u wat u kunt doen om uw veiligheid te verbeteren. Het invullen van de scan duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Na afloop ontvangt u direct een persoonlijke advies.

 • Dit is het juiste antwoord. De meeste inbraken gebeuren overdag. Een inbreker die zijn kans pakt doordat een deur niet op slot is gedraaid of een raam nog open staat. Ook zijn de meeste mensen overdag niet thuis.
  Helaas! De meeste inbraken gebeuren juist overdag. Als er bijvoorbeeld een raam open is blijven staan. Ook zijn de meeste mensen juist overdag niet thuis.
  Helaas! De meeste inbraken gebeuren juist overdag. Als er bijvoorbeeld een raam open is blijven staan. Ook zijn de meeste mensen juist overdag niet thuis.
 • Helaas! De achterkant van de woning blijft favoriet. Daar zijn vaak donkere achterpaden. Zorg daarom voor verlichting. De voorkant is vaak te zichtbaar voor de buurt.
  Dit is het juiste antwoord. De achterkant van de woning is nog steeds favoriet bij inbrekers. Vaak donkere achterpaden en achterpaden die minder in het zicht liggen. Zorg daarom voor verlichting.
  Helaas! De achterkant van de woning blijft favoriet. Daar zijn vaak donkere achterpaden. Zorg daarom voor verlichting. De eerste verdieping is vaak moeilijker bereikbaar en valt meer op.
 • Helaas! Inbrekers doen er alles aan om binnen te komen. Ze gebruiken het materiaal dat bij u in de tuin staat, zoals een container, ladder, schutting of tuintafel. Berg dit vooral op.
  Dit is het juiste antwoord. Goede sloten voor ramen en deuren van de eerste verdieping hebben vaak een lagere prioriteit. Ook blijven deze ramen vaker openstaan als men even weggaat. Hoewel de meeste inbraken via de begane grond plaatsvinden, komen inbraken via de eerste verdieping ook voor. Zorg ook dat ladders of andere klimmogelijkheden opgeborgen zijn.
  Helaas Inbrekers proberen als het ze makkelijk gemaakt wordt door een open raam, te klimmen. Men denkt dat er altijd wel een snelle vluchtweg is of een smoes te bedenken.
 • Helaas! Een inbreker neemt liever gereedschap mee dat niet opvalt en handig en klein is om mee te nemen. Zoals een schroevendraaier.
  Dit is het juiste antwoord. De meeste inbrekers nemen eenvoudig gereedschap mee dat niet opvallend is. De gelegenheidsinbreker kijkt in welke woning er wat te halen valt en waar makkelijk in te breken is. Uw woning wordt vergeleken met woningen in de buurt. Zorg dat uw sloten minimaal voldoen aan de 3-minuten inbraakwerendheidsnorm.
  Helaas Steeds vaker wordt er een accuboormachine gebruikt bij inbraken, maar een inbreker neemt het liefst onopvallend gereedschap mee. Zoals een schroevendraaier: klein en makkelijk mee te nemen.
 • Dit is het juiste antwoord. Dit zijn de meest eenvoudige mee te nemen spullen en ze vallen niet op. Sieraden worden omgesmolten en gadgets worden verhandeld.
  Helaas! Deze spullen vallen erg op en zijn moeilijker te verkopen. Inbrekers hebben liever gadgets om te verhandelen en de sieraden om om te smelten.
  Helaas Deze spullen zijn niet makkelijk te verkopen op de gadgets na. Een inbreker wil graag kleine en snel door te verkopen spullen.
 • Helaas! Als u niet thuis bent is het handig dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Een schemerschakelaar schakelt automatisch de lamp voor u in.
  Helaas! Het schrikt meer af als er licht aan is en uw huis een bewoonde indruk maakt.
  Dit is het juiste antwoord. Zichtbaarheid is belangrijk. Door brandende verlichting geeft u buren de kans om op uw huis te letten en het te zien als er iemand bij of in uw huis rondloopt.
 • Helaas! Het is echt niet veel, een lamp op schemerschakelaar kost net iets meer dan 5 euro aan stroom per jaar.
  Helaas! Het is echt niet veel, een lamp op schemerschakelaar kost net iets meer dan 5 euro aan stroom per jaar.
  Dit is het juiste antwoord. Een lamp op schemerschakeling kost net iets meer dan 5 euro aan stroom per jaar.
 • Dit is het juiste antwoord. Wanneer een slot niet gebruikt wordt, heeft het eigenlijk geen functie. Indien u het slot niet gebruikt is het eenvoudig om met een stuk plastic de zogenaamde dagschoot weg te drukken en snel en zonder schade binnen te komen. Dit heet flipperen.
  We raden het u aan om uw sloten op slot te draaien, anders heeft het slot geen functie. Indien u het slot niet gebruikt is het eenvoudig om met een stuk plastic de zogenaamde dagschoot weg te drukken en snel en zonder schade binnen te komen. Dit heet flipperen.
  We raden het u aan om altijd uw sloten op slot te draaien, anders heeft het slot geen functie. Indien u het slot niet gebruikt is het eenvoudig om met een stuk plastic de zogenaamde dagschoot weg te drukken en snel en zonder schade binnen te komen. Dit heet flipperen.
 • Dit is het juiste antwoord. Uw sleutels in het slot maakt het de inbreker erg gemakkelijk. Of ze gebruiken de brievenbus om ze om te draaien of bijvoorbeeld door het raampje ernaast in te tikken. En u beschermt uzelf ook tegen buitensluiten.
  Als u uw sleutels in het slot laat zitten maakt u het de inbreker erg gemakkelijk. Of ze gebruiken de brievenbus om ze te draaien of bijvoorbeeld het raampje ernaast tikken ze in. Uw sleutel eruit halen beschermt u ook tegen uzelf buitensluiten.
  Als u uw sleutels in het slot laat zitten maakt u het de inbreker erg gemakkelijk. Of ze gebruiken de brievenbus om ze te draaien of bijvoorbeeld het raampje ernaast tikken ze in. Uw sleutel eruit halen beschermt u ook tegen uzelf buitensluiten.
 • Dan heeft u goede sloten. Cilindertrekken is een nieuwe manier waar 90% van de cilinders niet tegen bestand is. Cilindertrekken is het afbreken van de cilinder door deze eruit te trekken en zo het slot te forceren. Veel inbraken worden tegenwoordig zo gepleegd.
  Dat is jammer. Cilindertrekken is het afbreken van de cilinder door deze eruit te trekken en zo het slot te forceren. Dit is een nieuwe manier waar 90% van de cilinders niet tegen bestand is. Veel inbraken worden tegenwoordig zo gepleegd. Om deze reden is er veiligheidsbeslag met cilindertrek- beveiliging en een SKG*** cilinder ontwikkeld. Vraag hiernaar bij de vakhandel of een Politiekeurmerk-expert. Deze vindt u op deze website.
  Dit is makkelijk te controleren. Bekijk uw sloten van bijvoorbeeld de voor- en achterdeur of er een SKG 3* logo op staat. Als u twijfelt vraag het na bij een Politiekeurmerk-expert of de vakhandel. Cilindertrekken is het afbreken van de cilinder door deze eruit te trekken en zo het slot te forceren.
 • Verstandig dat u dit gedaan heeft. De politie vindt vaak buit zoals laptops, sieraden en dierbare erfstukken, maar zij kunnen niet achterhalen van wie het is. Noteer serienummers en maak foto’s. Deze helpen bij aangifte doen en claimen bij uw verzekeraar.
  We raden het aan om dit wel te doen, want de politie vindt vaak buit zoals laptops, sieraden en dierbare erfstukken. Maar zij kunnen niet achterhalen van wie het is. Noteer serienummers en maak foto’s. Deze helpen bij aangifte doen en claimen bij uw verzekeraar.
  We raden het aan om dit bij alle belangrijke items te doen. Zo kan de politie u helpen uw eigendommen terug te halen na een inbraak. Doe dit bijvoorbeeld bij elk nieuw item.
 • Dit is het juiste antwoord. Bij spoed 1-1-2. De politie wil juist ingrijpen als de daders nog aanwezig zijn. Probeer als u iets heeft gezien een goed signalement te geven. Noteer uiterlijke kenmerken, kentekens of neem een foto.
  We adviseren altijd om 1-1-2 te bellen en de politie in te schakelen en niet zelf gaan kijken. De politie wil juist ingrijpen als de daders nog aanwezig zijn. Probeer als u iets heeft gezien een goed signalement te geven. Noteer uiterlijke kenmerken, kentekens of neem een foto.
  U mag voor spoed situaties altijd 1-1-2 bellen. De politie wil juist ingrijpen als de daders nog aanwezig zijn. Probeer als u iets heeft gezien een goed signalement te geven. Noteer uiterlijke kenmerken, kentekens of neem een foto.
 • Voor de beste beveiliging adviseren we gecertificeerd en getest hang- en sluitwerk. Deze sloten hebben 1, 2 of 3 sterren en het SKG merk ®. Deze sloten hebben de inbrekerstest doorstaan. Vraag een Politiekeurmerk-expert om advies welke sloten waar te gebruiken.
  Gecertificeerd hang- en sluitwerk is voorzien van 1, 2 of 3 sterren en het SKG merk ®. Deze sloten hebben de inbrekerstest doorstaan.
  De prijs van een slot is geen garantie voor kwaliteit of hoe inbraakwerend het slot is. Wij adviseren gecertificeerd hang- en sluitwerk. Deze sloten hebben 1, 2 of 3 sterren en het SKG merk ® en hebben de inbrekerstest doorstaan.
 • Helaas. De politie komt niet sneller als u een Politiekeurmerk heeft. Het voordeel is dat u 90% minder kans heeft op een geslaagde inbraak. Uw woning heeft sloten waarbij het open maken te lang duurt voor de gelegenheidsinbreker. U leest er alles over op deze website.
  Het Politiekeurmerk is niet verplicht. Het is een keurmerk dat u zelf aan kunt vragen en wat vaak bij nieuwbouwprojecten wordt ingezet. U leest er alles over op deze website.
  Het Politiekeurmerk werkt met geteste oplossingen waarvan bewezen is dat zij de gelegenheidsinbreker tegenhouden. De zogenoemde inbraakwerendheid is meer dan 3 minuten. Dit is te lang voor de gemiddelde inbreker. Het is geen garantie dat geen enkele inbraak meer lukt, maar de kans wordt wel aanzienlijk verkleind. En wel met 90%.
 • Er zijn verbeterpunten vatbaar.

  Uw kennis is bijna volledig up to date.

  0 FOUT
  0 GOED

  Deze tips maken uw huis nog veiliger

  1. Draai uw deur op slot

  Voorkom een inbraak en sluit ramen en deuren en draai ze op slot. Ook als u even weggaat, op een andere verdieping of in de tuin bent. U kunt zo insluiping voorkomen.

  2. Verlicht uw woning

  Plaats buitenverlichting zodat uw woning goed zichtbaar is en het voor inbrekers minder aantrekkelijk is iets te proberen. Gebruik een tijd- of schemerschakelaar. En zorg dat uw woning er bewoond uit ziet.

  3. Goede sloten

  Controleer of uw sloten beveiligd zijn tegen cilindertrekken. De nieuwste truc om sloten open te breken door de cilinder die uitsteekt eruit te breken. Kijk of u sloten heeft met SKG 2 of 3 sterren. Vraag een PKVW-expert om advies.

  4. Waardevolle spullen uit het zicht

  Plaats waardevolle spullen zoals tablet, telefoons, laptopts ect. uit het zicht.

  5. Rookmelders op de juiste plek

  Plaats rookmelders op de juiste plekken. Zo maakt u van uw woning ook een veiligere leefomgeving.

  6. Afwezig? Licht uw buren in

  Licht uw buren in bij afwezigheid, als is het maar een paar dagen. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en eventueel post weghalen. Dan is het voor een inbreker niet overduidelijk dat u weg bent.

  7. Houd struiken laag

  Door hoge struiken, schuttingen of muren kunnen inbrekers ongezien hun werk doen. Houd struiken daarom kort zodat uw woning voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

  8. Noteer serienummers

  Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit als laptops, sieraden en dierbare erfstukken. Vaak kunnen ze niet achterhalen van wie deze is. Noteer serienummers en maak foto's. Ook handig bij aangifte doen en het claimen bij uw verzekeraar.


  Wilt u een uitgebreid advies voor uw woningbeveiliging? Vraag een Politiekeurmerk-expert langs te komen. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en u krijgt praktische tips over wat u zelf kunt doen om een woninginbraak te voorkomen.