Stappenplan bestaande woning


Stappenplan bestaande woning

Elke woning die langer dan twee jaar geleden is opgeleverd noemen we een bestaande woning. Je ontvangt het PKVW-certificaat Beveiligde Woning, als je de onderstaande vier stappen volgt.

  • Stap 1

Vraag een expert bij jou in de buurt om de verbeterpunten van je woning te bepalen. De expert komt langs en controleert de woning op inbraakwerendheid. Soms zijn hier kosten aan verbonden, vraag daar van tevoren naar. Daarnaast geeft de PKVW-expert advies en preventietips. Na het doen van de woningcheck brengt hij een offerte uit.

  • Stap 2

Geef je akkoord op de offerte? Dan monteert de PKVW-expert het juiste hang-en-sluitwerk en voert de werkzaamheden uit die nodig zijn om het PKVW-certificaat Beveiligde Woning te behalen. Voer de geadviseerde maatregelen alleen zelf uit wanneer je hier ervaring in hebt.

  • Stap 3

Zodra de werkzaamheden zijn uitgevoerd, volgt een laatste controle en goedkeuring. Waarna je het PKVW-certificaat Beveiligde Woning ontvangt uit handen van het PKVW-bedrijf.

  • Stap 4

Informeer bij je verzekeringsmaatschappij naar de eventuele premiekorting op de inboedelverzekering.

Kunnen wij je helpen?

Wil je binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen inzetten om woninginbraak aan te pakken? Neem dan contact op met een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt. Zij verzorgen maatwerkadvies, doen samen met jou een veilig wonencheck en legt zorgvuldig uit wat er eventueel in jouw woning moet gebeuren om in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning.