Stappenplan nieuwbouwwoning


Stappenplan nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning is een woning die korter dan twee jaar geleden is opgeleverd.

  • Situatie: je hebt zelf een woning gebouwd op een vrije kavel

Heb je zelf een woning gebouwd of laten bouwen op een vrije kavel, dan kun je zelf een inspectie-instelling inschakelen. De inspectie-instelling zorgt ervoor dat je het PKVW-certificaat Beveiligde Woning kunt behalen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Informeer daarom van tevoren naar de mogelijkheden bij een van onderstaande inspectie-instellingen:

Stichting CB&V
Telefoon: 0317 – 46 55 65
E-mail: info(at)cbenv.nl
Website: www.cbenv.nl

R2B inspecties BV 
Telefoon: 0418 – 57 21 00
Website: www.r2b.nl

  • Situatie: je woning is al opgeleverd, maar nog niet het volledige nieuwbouwproject

Als een woningbouwproject gefaseerd wordt opgeleverd hoef je niet te wachten tot het hele project is opgeleverd als dit jaren duurt. Een inspectie-instelling inspecteert de woning en de directe omgeving, zoals achterpaden en verlichting in de openbare ruimte. Als aan alle eisen is voldaan, krijg je het PKVW-certificaat Beveiligde Woning. Neem hiervoor contact op met een van de twee inspectie-instellingen.

  • Situatie: het project heeft niet het PKVW-certificaat gekregen bij oplevering

Als de nieuwbouwwijk het Politiekeurmerk krijgt via de aannemer, gemeente of projectontwikkelaar, maar dit is niet gelukt, dan kun je het PKVW-certificaat Beveiligde Woning aanvragen bij een inspectie-instelling.

Kunnen wij je helpen?

Ben je eigenaar van een nieuwbouwwoning en wil je het PKVW-certificaat beveiligde woning op je woning krijgen? Neem dan contact op met een van bovenstaande inspectie-instellingen voor een offerte.