Subsidieregeling Politiekeurmerk per gemeente

Verschillende gemeenten in Nederland hebben een subsidieregeling als je je huis volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) beveiligt. Als je een erkende PKVW-beveiligingsadviseur bij jou in de buurt inschakelt, kan hij je informeren hoe dit in jouw gemeente geregeld is. Ook vertelt hij je welke stappen je moet doen om geld van de gemeente terug te ontvangen.

  • Een voorbeeld: Je huis heeft nog een paar aanpassingen nodig om aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen te voldoen. De PKVW-beveiligingsadviseur heeft je huis geïnspecteerd en maakt een offerte op. De aanpassingen kosten nog 200 euro. In jouw gemeente krijg je 40% van het totaalbedrag terug, in dit geval dus 80 euro.

Hoe is dit in jouw gemeente geregeld?

Almere

  • Bij de gemeente Almere kunnen inwoners een gratis advies aanvragen om te kijken of je huis goed beveiligd is. Een preventieadviseur komt dan jouw huis beoordelen en daarna geven ze vrijblijvend advies over wat je kunt veranderen om je huis beter te beveiligen.
  • Maak een afspraak met de gemeente Almere.

Amstelveen

Utrecht

Veenendaal

Andere gemeente?

Staat jouw gemeente er niet tussen? Het kan zijn dat ze wel een subsidieregeling hebben voor het Politiekeurmerk. Zoek op de website van jouw gemeente op Politiekeurmerk Veilig Wonen en bekijk of en wat de laatste regeling is voor een goede inbraakbeveiliging op jouw huis.