PKVW-opleidingen: altijd up-to-date in kennis over beveiligen


Opleiding PKVW-preventieadviseur

Als preventieadviseur geef je advies over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor voornamelijk bestaande woningen en woongebouwen. Dit kun je zelfstandig doen, maar ook als medewerker van bijvoorbeeld een beveiligings- of bouwbedrijf. Woningen die volgens de beveiligingseisen van het PKVW zijn beveiligd, hebben tot 90% minder kans op een inbraak. Met het diploma op zak ben je heel goed in staat om woningen te beveiligen, bijvoorbeeld als erkend PKVW-beveiligingsbedrijf. Het diploma is twee jaar geldig. De geldigheid kun je verlengen door de tweejaarlijkse opfrisdag te volgen.
Wil je meer weten over de voorwaarden om PKVW-bedrijf te worden? Neem dan contact op met onze uitvoeringsorganisatie CB&V. Zij helpen je graag verder.

Als PKVW-preventieadviseur ben je niet gemachtigd om het PKVW-logo te gebruiken. Dit is exclusief voor erkende PKVW-bedrijven.

Opfriscursus PKVW-preventieadviseur

Eens per twee jaar neem je deel aan de Opfrisdag Preventieadviseur. Deelname aan de opfriscursus wordt geregistreerd en is van belang om de status ‘erkend PKVW-bedrijf’ te behouden.

Training PKVW-monteur

Meer weten over de juiste montage van hang-en-sluitwerk conform het Politiekeurmerk? Volg dan de training Monteur PKVW. Na afloop van de training ken je de richtlijnen en het materiaal en weet je hoe goede montage bijdraagt aan de toekenning van het certificaat Beveiligde Woning.
Meer informatie over deze training vind je hier.

Opleiding PKVW-bouwplanadviseur

De opleiding PKVW-bouwplanadviseur wordt in september 2019 weer aangeboden. Momenteel worden de PKVW-handboeken vernieuwd en zodra deze gereed zijn, wordt de nieuwe opleiding daarop afgestemd. Wil je deze opleiding volgen? Meld je dan nu vast aan voor een plaatsje op de wachtlijst. Stuur een e-mail.

De examens

Bij een aantal opleidingen ben je verplicht een examen af te leggen. Zo’n 70 tot 80 procent van de deelnemers slaagt na het volgen van de opleiding in 1 keer. Het examen vindt plaats aansluitend aan de opleiding. Als je alleen herexamen wilt doen, meld je je aan bij studiecentrum Minerva.

Het CCV is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en actueel houden van de examens. Ook woont het CCV gemiddeld één keer per jaar een les bij om zo de kwaliteit van de opleiding te kunnen waarborgen. Een externe examinator neemt de examens af en rapporteert aan het CCV. Na succesvolle afronding word je opgenomen in het landelijk registratiesysteem PKVW-opleidingen. Ben je het niet eens met de uitslag? Dan neemt een ervaren CCV bouwplanadviseur het examen met je door en krijg je toelichting op de vragen, antwoorden en achterliggende theorie. In een korte privé-les wordt alles een op een met je doorgenomen. Zeker weten dat je daarmee verder kunt. De kosten hiervoor zijn 40 euro (exclusief btw). (Bij afmelding binnen 24 uur zullen de kosten worden doorberekend). Je kunt hierover contact opnemen met het CCV.

Kunnen wij helpen?

Wil je meer weten over onze opleidings- en trainingsmogelijkheden? Neem dan contact op met een CCV-adviseur.